We kijken vandaag binnen bij onze opdrachtgever Vanquish Superyachts in Marknesse. Hier worden jachten gebouwd van 24 meter en langer. Bijzonder aan deze schepen is de enorme snelheid van soms meer dan 50 knopen!

Een professionele werksfeer

Bij Vanquish yacht wordt er op een professionele manier aan superyachten gewerkt. Er wordt veel van elkaar verwacht en de lijntjes zijn kort. Dit moet ook omdat de organisatie nieuw en in ontwikkeling is. "We moeten elkaar constant bij kunnen sturen om het maximale resultaat te halen" aldus project manager Rutger Boonstra.

Creativiteit op de werkvloer is belangrijk

Productie coordinator Robin Jongsma is als een dirigent aan boord. zijn taak is om alle dagelijkse werkzaamheden te coordineren en te zorgen dat de spullen en informatie op tijd klaar liggen coor het uitvoeren van de klus. "Omdat we hier werken aan het eerste Superyacht van Vanquish is niet alles zover uitgewerkt als op een serieboot. Hierdoor is het heel belangrijk dat we onze creativiteit gebruiken op de werkvloer en onze oplossing terugkoppelen aan de engineers".

Back to overview