Terug naar overzicht
 • Plaats

  Nijmegen

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever is opgericht in 1900 als elektrotechnisch bureau  en is uitgegroeid tot een Nederlandse onderneming die systeem integratie en automatisering ontwerpt, inbouwt en onderhoudt voor met name de maritieme industrie. Het bedrijf is o.a. één van de grootste systeemintegrators in de scheeps- en jachtbouw die wereldwijd actief. De onderneming telt ca 1.100 medewerkers, en heeft meerdere kantoren in Nederland en Roemenië.

Als systeem integrator bieden zij een uitgebreid pakket aan technische oplossingen, zoals elektrische installaties, systemen voor energieverdeling, opwekking en aandrijving, proces automatisering, audio, video & ICT en systemen voor veiligheid, navigatie en communicatie.

Zij leveren oplossingen op voor nieuwbouw, refit tot en met onderhoud & reparatie projecten. Betrokken tijdens alle fases van een project.  Zij zijn de systeem integratie partner voor een groot aantal klanten in de scheepsbouw en vaart, waaronder jachten, de marine & overheid en dredging & offshore. In de industriële sector zijn zij gespecialiseerd in drinkwaterproductie, food, geothermie en in de machinebouw en maakindustrie.

Daarbij werken zij aan een duurzame toekomst door het ontwerpen van nieuwe technieken, zoals geothermie, batterij en brandstofceloplossingen, hybride voortstuwing, LNG-oplossingen en maritiem en industrieel energiemanagement.

Wat mag je verwachten

Bij onze opdrachtgever werk je aan toonaangevende en exclusieve projecten, in een technisch uitdagende ambiance waarbij samenwerken centraal staat. Waarbij je als Teamleader Software Engineering de complexiteit van de projecten managed met een communicatieve rol naar de klant en een senior rol in het management team.

Een functie met verantwoordelijkheid, collegialiteit en waardering. Waarbij je zorgt draagt dat projecten tijdig opgeleverd worden, binnen de scope en het budget, maar bovenal op een coachende manier. Je werkt daarbij veel samen met de Engineering Manager en de overige Teamleaders. Je rapporteert aan de Directie en kunt altijd sparren met collega's.

Verder mag je het volgende verwachten:

 • Een bruto jaarsalaris tot maximaal 82.000,- euro;
 • Omdat je teams verspreid is over het land en je ook werkt vanuit het hoofdkantoor behoort een auto van de zaak bij deze functie;
 • Bezoeken van relevante beurzen, seminars en conferenties in binnen- en buitenland;
 • Inspirerende technische omgeving met ruimte voor jouw inbreng, zodat je kunt bijdragen aan de beste teamprestaties.
 • Innoverende en indrukwekkende projecten in de Jacht- Scheepsbouw en Offshore.

Wat ga je doen

Als de teamlead ben jij de professional die jouw team helpt zich elke dag te verbeteren en ervoor te zorgen dat de projecten optimaal bezet kunnen worden. Samen met het team kom je tot het meest optimale automatiseringssysteem voor onder andere superjachten en offshore schepen. Je bent ongeveer 30% van de tijd bezig met het standaardiseren van werkmethodieken/processen en salessupport, de overige tijd met het begeleiden en laten groeien van jouw team.

In deze rol ben je onderdeel van Management Team. Je bent verantwoordelijk voor het definiëren van het projectbereik en de doelstellingen en betrekt alle relevante belanghebbenden erbij om de technische haalbaarheid te waarborgen (coördineren van de aan jou toegewezen projecten en projectteams over voortgang, budget en kwaliteit).

Daarnaast ben je verantwoordelijke voor de sturing en ontwikkeling van het team. Het aanspreekpunt voor onder andere onze Directie, Projectmanagers en teamleads van andere afdelingen. Daarbij werk je samen in een internationaal en divers team van professionals.

Je focus zal liggen op relaties met leveranciers en alle andere interne en externe stakeholders. Waarbij je in alle fases van de projecten uit de voeten kan, van engineering, productie tot oplevering en after-sales.

Dat vertaald zich naar de volgende taken:

 • Managen, sturen en coachen van een team van +/- 16 software engineers;
 • Het standaardiseren en borgen van werkmethodieken en processen;
 • Het leveren van input aan sales;
 • Opzetten van en het borgen van het engineers jaarplan, samen met de andere teamleads.

Wat verwachten we van jou

Bezit je lef en ondernemerschap? Heb je al ervaring als teamlead, of ben je toe aan een volgende stap? Dan kan jij de teamlead zijn die wij zoeken.

Verder breng je mee:

 • Diploma HTS-Elektrotechniek en/of Automatiseringstechniek of vergelijkbare werkervaring;
 • Kennis van PLC en SCADA systemen (denk aan bijvoorbeeld Siemens, Cimplicity, Allen Bradley);
 • De wil jouw team uit te dagen, te motiveren, kennis te delen en te helpen zich te ontwikkelen.Sparringpartner op alle niveaus;
 • Teamspeler, betrouwbaar, betrokken en altijd gericht op het opbouwen van duurzame relaties;
 • Uitstekende beheersing van Engels in woord en geschrift, Nederlands is een pré.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures