Terug naar overzicht
 • Plaats

  Amsterdam

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Je werkt multidisciplinair samen met de disciplines interieur, constructie, exterieur en special engineering en adviseert vanuit jouw expertise bij de Yacht Equipment aspecten van de engineering en productie. Daarbij neem je regelgeving, kwaliteitseisen standaarden van de werf in acht.

Dit doe je samen met je collega-engineers, het team zorgt onder andere voor de detailengineering, 3D modellen en verschillende datasheets.

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen

Op de afdeling Yacht Equipment worden o.a. oplossingen voor deuren, luiken, hydroliek, bedacht en ontworpen. Bij het ontwerpen van deze oplossingen komt veel kijken. Zo wordt er nagedacht over het materiaalgebruik, de verschillende toepasbare productietechnieken, montage, gebruik, kosten, maakbaarheid en nog veel meer, voordat de oplossing in productie genomen kan worden.

Dit doe je samen met je collega- engineers en de Lead Engineer waaraan jij rapporteert. Je bent in jouw dagelijkse werkzaamheden verantwoordelijk voor andere voor de detailengineering, 3D modellen en verschillende datasheets van het project waaraan jullie team is gekoppeld.

Je bedenkt vooral hoe je een onderdeel passend moet maken. Hierbij sta je nauw in contact met de werkvoorbereiding en de collega’s binnen de productieafdelingen. Je werkt dus aan de efficiënte uitvoering van de Yacht Equipment van het superjacht.

Wat verwachten we van jou

Voor deze functie vragen wij iemand met passie voor het vak en die continu nadenkt over hoe het slimmer en beter kan. Je drijfveer is om iedere keer weer het beste en mooiste jacht te willen bedenken, bouwen en afleveren aan een tevreden bemanning en klant. Daarnaast breng je mee:

 • HBO werk-/denkniveau en minimaal 10 jaar ervaring binnen van het bouwproces in de scheeps-/jachtbouw;
 • Meer dan 5 jaar ervaring in detail engineering van Yacht Equipment zoals deuren, luiken, hydroliek, bedacht en ontworpen;
 • Klant- en servicegerichte instelling en juiste afstemming met de verschillende disciplines, het projectteam en het klantenteam dat superjacht van kan maken;
 • Kennis van productietechnieken en ervaring met maakbaarheid van te engineeren onderdelen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Excellente beheersing van CAD-tekenpakketten en overige basisroutines. NX, Team Centre is een pré;
 • Up to date kennis over relevante regelgeving als Lloyd’s, Solas en Large Yacht Code.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures