Terug naar overzicht
  • Plaats

  • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever is een familiebedrijf met meerdere locaties in Noord-Nederland met ruim driehonderd medewerkers. Zij beschikken over moderne hallen en kantoren op verschillende scheepswerven in het Noorden van het land. Op de grootste afbouwlocatie van zo'n 30.000 vierkante meter worden zeil- en motorjachten, van dertig tot wel negentig meter gebouwd.

Naast custom jachten hebben zij ook een specifieke divisie voor de superstructure- en aanverwante elementen zoals zeilsystemen, composieten, windbreaks, luiken en deuren. Refits worden voornamelijk uitgevoerd in de regio Amsterdam.

“If you can dream it, we can build it" is het motto van onze opdrachtgever waarbij zij dromen van geboetseerd aluminium, van hypermoderne hightech vormgevingen- en het produceren volgens ouderwets vakmanschap.

Wat mag je verwachten

Op dit moment zoeken we voor de divisie zeilsystemen en dek uitrusting meerdere engineers, tekenaar- en of constructeurs.

Je komt te werken in een hecht en gemotiveerd team waarin ze jouw ideeën over je bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf waarderen en serieus nemen. Je functie is verantwoordelijk en gevarieerd en groeit mee met je ontwikkeling.

Waarbij we op zoek zijn naar professionals met een passie in zeilboten of jachten. Mocht je een achtergrond hebben in HTS WTB met enkele jaren werkervaring in bijvoorbeeld apparatenbouw of machinebouw, investeren wij en zij graag in jouw eerste stappen en kennis naar dit mooie vakgebied. Het is dus niet nodig om ervaring te hebben in de zeil- of jachtbouw.

Dus een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij hybride en remote werken in overleg mogelijk is.

Wat ga je doen

Je werkt in een hecht en dynamisch team. De taken primaire taak is het uitwerken van elementen in 2D en 3D. Je kunt hierbij denken aan zeilsystemen, composieten, windbreaks, luiken en deuren voor zeiljachten tot meer dan 100 m.

Waarbij de taken kunnen variëren van het opzetten van concepten en het uitvoeren van berekeningen tot het in detail uitwerken van ontwerpen op het gebied van zeilsystemen, composieten, windbreaks, luiken en deuren. Daarbij bestaat de mogelijkheid deze producten in de praktijk te gaan testen. Dit uiteraard op basis van jouw kennis, ervaring en interesses!

Er wordt dus gewerkt met verschillende 2D- en 3D- CAD pakketten voor het uitwerken van de ontwerpen in Inventor. Mocht je de kennis en interesse hebben is er ook de mogelijkheid om het ontwerp te verbreden met jouw inzet en behulp van (niet-lineaire) simulatie software (FEM/CFD).

Wat verwachten we van jou

Je hebt ervaring in de scheeps- of jachtbouw met bij voorkeur een HTS werktuigbouwkundige achtergrond of technische opleiding hebt. Waarbij je over de volgende kwaliteiten beschikt:

  • Opleiding MBO / HBO. WTB, Maritieme Techniek, Lucht-/ Zeilvaart of Mechatronisch;
  • Enkele jaren teken-, ontwerp- en/of engineering werkervaring in bijvoorbeeld scheepsbouw, jachtbouw, zeilboten, apparatenbouw of machinebouw;
  • Kennis van en ervaring met Autocad 2D;
  • Beheersing van Inventor 3D;
  • Kunnen werken met FEM/CFD is een pré;
  • Ervaring met composieten is een pré;
  • Goede beheersing van Engels in woord en geschrift, Nederlands is een pré.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures