Terug naar overzicht
 • Plaats

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Geen ontwerp is hetzelfde en geen jacht is gelijk bij onze opdrachtgever. In het segment luxe super jachten staan zij bekend om haar vele toepassingen van de aluminium romp. Zij bouwen custom en semi-custom jachten tot 80 meter. Door de combinatie van engineering en productie op één plek te hebben blijf je bij het volledige bouwproces betrokken. Vanaf casco tot oplevering.

Scheepsbouw engineering is een van de drie Engineering-afdelingen bij onze opdrachtgever. De andere twee zijn de Mechanical- en de Interiorafdeling. Bij de Scheepsbouw-afdeling werk je aan het complete technische ontwerp. Bovendien blijf je tijdens het volledige proces, van tekening tot aan de overdacht aan de crew, bij de realisatie betrokken.

Wat mag je verwachten

Uniek is dat ieder jacht volledig op de werf wordt gebouwd. De productiehallen liggen pal naast je werkplek, dus je ziet gelijk van dichtbij hoe jouw ideeën werkelijkheid worden. Je werkt in een hecht team met collega’s die net zo gedreven zijn als jij. Het is een internationale, dynamische afdeling met een grote diversiteit aan culturen. De communicatie is direct, de sfeer open en informeel.

Een functie met verantwoordelijkheid, collegialiteit en waardering. Je krijgt van ons alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en het beste in jezelf naar boven te halen. Verder mag je het volgende verwachten:

 • Marktconform salaris;
 • Goede reiskostenvergoeding zonder kilometerbeperking;
 • Pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen en 13 (vastgestelde) roostervrije dagen bij fulltime dienstverband.

Wat ga je doen

Je stuurt één of meerdere projectteams aan die het complete technische ontwerp voor de bouwconstructie van een jacht verzorgen. Hieronder vallen de cascobouw, outfitting en alle andere exterieurconstructies. Onze opdrachtgever stelt hoge eisen aan de constructie. Die moet licht en sterk zijn, maximale interieurruimte en comfort bieden. Geen ontwerp is hetzelfde en in alles hanteer je de hoogste kwaliteitsnormen.

Leiding geven aan een team van werkvoorbereiders en tekenaars. Daarbij legt je met je team de basis voor een efficiënt bouwproces. Door de juiste informatie en werktekeningen aan te leveren. Ook zorg je dat ontwerpen op tijd goedgekeurd worden bij alle instanties. Tevens zorg je dat leveranciers volgens specificatie en planning materialen en systemen aan geleverd krijgen.

Naast de communicatie met je team, heb je veelvuldig overleg met de andere engineering afdelingen. Ook stuur je subcontractors aan, die een deel van het ontwerp leveren. In dit afwisselende en uitdagende proces bewaar jij overzicht, stuur je op de voortgang en bewaak je nauwgezet planning en budget. Die controle en het resultaatgerichte werken geven je voldoening.

Wat verwachten we van jou

Je hebt ervaring in de scheeps- of jachtbouw met een brede kennis van bouwconstructies. Tevens ben je bekend met de specifieke uitdagingen van outfitting. Ook ben je flexibel en stressbestendig en je probleemoplossend vermogen is groot. Schakelen doe je  moeiteloos tussen details en de grote lijnen. Je hebt een sterk analytisch en zelfsturend vermogen en bent daadkrachtig. Als teamplayer ben je communicatief en sociaal vaardig, met coachende kwaliteiten. Daarbij sta je ook stevig in je schoenen. Tevens vragen we:

 • Een HBO-opleiding richting scheepsbouwkunde, of HTS-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in scheepsbouw engineering, leidinggeven aan engineering teams en budgetbeheersin;
 • Ruime kennis van AutoCAD en Rhino;
 • Ervaring met Catia is een grote plus;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures