Medio april is Jeroen gestart op basis van projectdetachering bij een toonaangevende super Jachtbouwer. Dit in de rol van Technisch Project Manager in de afbouwfase van één van Nederlands grootste super jacht. Nu Jeroen reeds enkele maanden aan het werk is hebben we hem kort geïnterviewd over zijn ervaringen met onze bemiddeling.

De achtergrond van…


“Graag stel ik mij even voor, mijn naam is Jeroen, 41 jaar. Na een korte carrière als maritime officier heb ik drie jaar in de olie en gas gewerkt om daarna de scheepsbouw in te rollen. Door mijn jarenlange ervaring in de scheep en jachtbouw ben ik nu als technisch projectmanager bij een grote Nederlandse jachtbouwer verantwoordelijk voor alle technische aspecten binnen het project.”

Het eerste contact / de kennismaking


Hoe is het contact tot stand gekomen? En hoe zijn jouw carrière ambities aanbod gekomen?

“Het contact is tot stand gekomen door een gezamenlijke netwerkrelatie en de behoefde vanuit Maritime Professionals om te voorzien in een Technisch Project Manager voor een project. Dit paste perfect in het plaatje voor zowel mijzelf als voor de opdrachtgever. Na het bespreken van mijn ambities met Maritime Professionals is er snel doorgeschakeld.”

Selectieproces


Hoe ging het voorleggen bij de klant het proces van uitnodiging en de gesprekken / interviews en uiteindelijk de doorgang van het project?

“Dit ging erg snel. Alles binnen 1 week van eerste contact tot het gesprek bij de klant, een toonaangevende super jachtbouwer. Er was gelijk een goed gevoel bij de aangeboden opdracht. Hierbij scheelt het ook dat je oud collega’s tegenkomt.”

Onboarding


Na de succesvolle interviews ben je welkom geheten bij de klant / is het project bevestigd. Kan je daar iets over vertellen?

“Op de eerste werkdag ben ik gelijk in de project organisatie gekomen en kreeg ik de eerste paar weken de tijd om in te slingeren in het project. Uiteindelijk is gebleken dat dit erg voorspoedig verlopen is en ik inmiddels een volwaardig lid van het project team ben.”

De samenwerking
 

Wat zou je anderen willen/kunnen vertellen over de samenwerking met ons.

“De samenwerking met Maritime Professionals ervaar ik als prettig, laagdrempelig en voldoende ruimte tot persoonlijke input. Of dit nu is voor een enkele opdracht is of voor een langdurige samenwerking dat zal de toekomst uitwijzen.”

Klaar voor de volgende stap?
 

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan of een uitdagend project? Of heb je een capaciteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Maritime Professionals of Marimecs Marine Design and Engineering? Kijk dan op onze website en vacaturepagina. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht