Terug naar overzicht
  • Plaats

  • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen

In de functie van Lead Engineer Constructie ben je actief als scheepsbouwkundig Engineer binnen het team Engineering. Je bent betrokken vanaf Basic Engineering  Je weet zelfstandig het engineeringwerk te doen van grote onderdelen die in de constructie gaan, denk aan o.a. deuren, luiken, glaswerk, isolatie, yacht equipment en mast. Dit alles binnen de planning en volgens de kwaliteitseisen. Zorgen voor het tijdig en kwalitatief engineeren en zorgen voor de aansturing van het gehele engineeringsproces van nieuwe projecten tijdens en volgend op de definitief ontwerpfase.

Om het engineerings- en productieproces zo strak mogelijk te laten verlopen schakel je veel met jouw collega engineers van andere disciplines zoals bijv. Interieur, Werktuigbouw, Exterieur en Special Engineering. Je houdt rekening met de werf standaarden en -kwaliteit en waarborgt deze tijdens het proces. Je bent medeverantwoordelijk voor het bewaken van de informatiestroom van en naar de productie. Als resultaat van een strak proces en een goede informatiestroom richting de productie, kunnen de productieplanningen en -standaarden nageleefd worden binnen tijd, budget en volgens de juiste kwaliteit.  

Wat verwachten we van jou

Je beschikt over kennis van het volledige bouwproces van zeewaardige (super)jachten. Daaarnaast ben je computervaardig met onder andere het 3D CAD-tekenpakket, (NX, Team Centre is een grote pré) en overige basisroutines;

  • Je graag op de hoogte blijft van de voor jouw interessante facetten binnen het bouwproces en hier met jouw team op kan inspelen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en bij voorkeur ervaring binnen de scheeps- of jachtbouw.
  • Bekend met het opzetten en uitwerken van arrangements en waarborg je de integratie en voortgang van de discipline Constructie.
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
  • Communicatief ben je sterk, jij zorgt ervoor dat jouw collega's goed geïnformeerd worden over de technische specificaties en de ontwikkelingen hiervan.
  • Goede beheersing van de Engelse taal, Nederlands is een pré.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures