De lancering van een nieuwe dienst gericht op freelancers in de scheepsbouw markeert een significante koerswijziging voor Maritime Professionals. Deze strategische stap komt voort uit veranderingen in de marktomstandigheden en de groeiende groep professionals die zich als zelfstandigen aanbieden.

In antwoord op de groeiende trend van freelancers lanceert Maritime Professionals het nieuwe platform 'Maritime Freelancers' om zelfstandigen in de scheepsbouw te verbinden met opdrachtgevers. Of het nu gaat om een timmerman of een architect, het platform biedt voordelen voor zowel freelancers als opdrachtgevers. Jelle Grijpstra, CEO van de MP Group, licht toe: "We zien een verschuiving in de markt naar steeds meer freelancers. We kiezen er nu bewust voor om hierop in te spelen. Met onze nieuwe dienst kunnen we naast het matchmaken ook deze samenwerkingsvorm voor iedereen makkelijker maken. 

 

Voordelen voor Zelfstandige Scheepsbouwprofessionals

 

  1. Snelle en Betrouwbare Betalingen: Maritime Freelancers waarborgt dat zelfstandige scheepsbouwprofessionals binnen slechts 5 dagen na het indienen van hun factuur hun welverdiende vergoeding ontvangen.
  2. Directe Toegang tot de Juiste Opdrachtgevers en Unieke Projecten: Door deel te nemen aan Maritime Freelancers ontdekken zelfstandigen een schat aan maritieme projecten, variërend van commerciële werkboten tot superjachten en offshore- en baggerschepen. Het team van Maritime Freelancers verbindt de Zzp’ers met projecten die aansluiten bij hun specifieke expertise.
  3. Persoonlijke Ondersteuning: Naast projectkansen biedt Maritime Freelancers op maat gemaakte aanvullende diensten. Of het nu gaat om hulp bij facturering en betalingsverwerking, juridisch advies over maritieme contracten, training om vaardigheden te verbeteren, ondersteuning bij verhuizing, of verzekeringsdekking, deze ondersteuning stelt freelancers in staat zich te richten op hun kernactiviteiten.

 

"Deze nieuwe dienst biedt niet alleen voordelen voor maritieme freelancers; het levert ook aanzienlijke voordelen op voor scheepswerven, naval architecture bedrijven en ingenieursbureaus," benadrukt Grijpstra. "Als scheepswerf of maritiem bedrijf krijg je direct toegang tot een pool van hoogwaardige maritieme professionals. Of je nu ervaren scheepsingenieurs, naval architects of vaardige projectmanagers nodig hebt, Maritime Freelancers verbindt je snel en efficiënt met het juiste talent."

 

"Het platform draagt bij aan het verlagen van overheadkosten die gepaard gaan met het aannemen van freelance personeel. Het biedt flexibiliteit bij het inhuren van freelancers wanneer ze nodig zijn, zonder de lange termijn verplichtingen van vaste medewerkers. Door gebruik te maken van de diensten van maritieme freelancers kunnen opdrachtgevers hun operaties stroomlijnen en projecten efficiënter voltooien," voegt Grijpstra toe.

 

De koerswijziging betekent geen einde aan de huidige detachering werkzaamheden maar kan worden gezien als een aanvullende vaarroute om de maritieme sector, zelfstandige scheepsbouwprofessionals, en opdrachtgevers te laten gedijen in een voortdurend veranderende zakelijke omgeving. 

 

Iets voor jou?

 

Zelfstandige scheepsbouwprofessionals kunnen zich nu hier aanmelden als Maritime Freelancer. Voor meer informatie over het inzetten van Maritime Freelancers op projecten, neem dan contact op met Jelle Grijpstra.

Terug naar overzicht