De tijd vliegt, we bestaan 1 jaar! We vieren ons jubileum met Maritime Professionals en vinden het een moment om even bij stil te staan. Wat was het een mooi, hectisch, ondernemend en grensverleggend eerste jaar.

De voorbereiding


Tijdens de lancering van Maritime Professionals met haar nieuwe website, NBBU lidmaatschap en NEN 4401 in combinatie met de Stichting Normering Arbeid certificeringen. Stond er vanaf dag één een stabiele, gestructureerde organisatie. Ingericht om te knallen en gas te geven.

Warm welkom


Bij de lancering van deze divisie van de MP Group werden we warm onthaald door de marktpartijen. Onverwachts reden we in de eerste 3 maanden op verzoek van onze relaties, twee keer per week het land door om bij te praten over personeel capaciteitsvraagstukken.  

Daar kregen wij de nodige aanvragen mee om te bemiddelen. Meer dan wij hadden verwacht en ge-forecast in onze strategische set-up en businessplannen. Dank voor het vertrouwen!

De resultaten


In het eerste jaar heeft Maritime Professionals meer dan 20 bemiddelingen gerealiseerd. Dit in de vorm van deta-vast, project capaciteit, en / of werving & selectie. Een greep uit de functies waarbij de intermediaire diensten succes vol zijn geweest:

 • Project Manager
 • Technisch Project Manager (eigenaars vertegenwoordiging)
 • Manager Engineering
 • Project Leider Engineering
 • Area Manager
 • Technisch Manager
 • Naval Architect
 • E- Integratie Specialist, basic en detail design
 • AV/IT – NAVCOM specialist, basic en detail design
 • Constructeur / tekenaar Scheepsbouwkundige, basic en detail design
 • Constructeur / tekenaar Werktuigbouwkundige, basic en detail design

Onverwachts


Gestart met een businessplan en een mooie koers om een bedrijf op te zetten, die welke de ervaring, het enthousiasme en de netwerken van alle betrokkenen met elkaar verbond. Met een koers op vooruit kijken en zijn we gestart, precies twee weken na een geo politiek conflict, dat veel impact had op Europa, maar ook op de dienstverlening in de Maritieme sector.

Kansen


Door het verschuiven van energie aanbieders werd ook het thema afbouwen fossiele energie weer enorm actueel. Met onze divisie H2 bracht dat weer een kans mee om verder te ontwikkelen in het segment “groene en duurzame voortstuwing technologie”. Het thema “Engineering sustainable solutions” dat ook de onze divisie Marimecs, dat eveneens een jaar onderdeel is van de MP Group, hoog in het vaandel staat. Samen bieden wij een unieke combinatie van services aan werven, ontwerpers, engineers en eigenaren in de maritieme industrie!

Geïnteresseerd?


Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan of een uitdagend project? Of heb je een capaciteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Maritime Professionals? Kijk dan op onze website en vacaturepagina. Neem gerust contact met ons op om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden

Terug naar overzicht