Op 1 juni begint Anne als Senior Surveyor op basis van projectdetachering voor een toonaangevende wereldwijde scheepsbouwer. Zijn uitdagende taak? Het begeleiden van de bouw van twee schepen in China.

Ambities

Anne is al enige tijd aangesloten bij Maritime Professionals en is in vaste dienst. Vanuit dit dienstverband kijken we samen met Anne naar projecten in de maritieme sector. Zo ook nu. Toen Anne zijn project werd opgeleverd, hebben we met Anne uitvoerig gesproken over zijn ambities voor een volgend project.

Wie is Anne?

Na bijna tien jaar voor Lloyds Register te hebben gewerkt onder andere als Senior Surveyor en Project Manager waarbij Anne  in China woonde en werkte heeft hij veel ervaring opgedaan. Hij begeleide de bouw van RoRo schepen en managede voor Lloyds Register meerdere bulk carrier projecten. Hierna heeft hij zijn kennis ingezet als New-build Superintendent bij Royal Carribean Cruises.

De trekkracht van commerciële schepen

Anne ontdekte dat zijn passie toch ligt bij grote commerciële scheepsbouw projecten. Toen dit nieuwe project op Anne zijn pad kwam dat deels ook in China wordt uitgevoerd, was dat meteen een mooie match.

“Ondanks dat we in Nederland prachtige grote jachten maken waar we trots op mogen zijn is de cultuur in de jachtbouw industrie anders dan in de internationale commerciële scheepsbouw. Door mijn ‘China ervaring’ miste ik in deze rol wel het internationale karakter in mijn werk. Weer terug naar de internationale commerciële scheepsbouw was dan ook wel een wens.” Om zijn projecten goed te begeleiden reist Anne ook meerdere keren naar de werf in China. “Dat ligt mij echt. Het reizen, de bouw volgen en begeleiden, de communicatie met China en het omgaan met een andere cultuur vind ik prachtig om te doen” vervolgt Maritime Professional Anne.

“Ik begreep dat deze klant bezig was om een tweetal schepen in China te gaan bouwen in de regio waar ik eerder al had gewoond en gewerkt, erg leuk dus. Voor dit project was ik meteen heel enthousiast; gespecialiseerde schepen bouwen in China waarbij je vanaf de contract fase met de werf betrokken bent en waarvoor het Concept ontwerp nog in Nederland gemaakt is, dat is toch wel uniek en heel interessant. Na intensief contact samen met Maritime Professionals om te kijken wat we voor deze klant en voor dit project zouden kunnen betekenen is het balletje al snel echt gaan rollen.”

De samenwerking met Maritime professionals

Waarom Anne voor ons gekozen heeft verteld hij graag. “De keuze om voor Maritime Professionals te werken was logisch voor mij. Hun netwerk in de maritieme industrie is groot waardoor veel nieuwe uitdagende projecten op je pad komen. Mijn eerste opdracht voor Maritime Professionals was voor een super jachtbouwer in de Randstad. Daar mocht ik de kwaliteit van de casco’s in aanbouw bewaken. Waarbij het heel interessant was om de praktische kant van de werkvloer te verbinden met theoretische zaken, zoals de engineering en classificatie eisen.

Voor mij is de samenwerking heel prettig, allereerst voor mijn werk bij mijn huidige opdrachtgever maar ook toen zich een andere voor mij meer uitdagende kans zich voordeed ben ik gesteund in het opvolgen van deze mooie kans. De verwachting dat het netwerk van Maritime Professionals kansen zou bieden is voor mij in elk geval uitgekomen. Wat ik erg plezieriger vind is dat ik altijd goed ondersteund wordt. Voor complexe materie is er een brede ervaring voor handen binnen de mensen van Maritime Professionals. Er is altijd iemand die je kan helpen of advies kan geven. Een berichtje in de groeps-app is dan vaak al goed voor een paar verhelderende reacties waar je dan weer mee verder kunt. “

Klaar voor de volgende stap?

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan of een uitdagend project? Of heb je een capaciteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Maritime Professionals of Marimecs Marine Design and Engineering? Kijk dan op onze website en vacaturepagina. Neem gerust contact met ons op.

 

Terug naar overzicht