Bas is begonnen op basis van projectdetachering bij een vooraanstaande wereldwijd bekende superjachtbouwer, waar hij betrokken is bij de bouw van één van de grootste superjacht in Nederland. Hij begeleidt hierbij de werktuigbouwkundige werkzaamheden tijdens de afbouwfase.

De kennismaking


In augustus 2022 kwamen we in contact met Bas. Zijn toenmalige project liep bijna ten einde. Bas was aan het overwegen welke vervolgprojecten of carrièrestappen hij wilde nemen. Zowel Bas als Maritime Professionals hechten waarde aan persoonlijk contact. Na een reeks telefoongesprekken besloten we om elkaar in september persoonlijk te ontmoeten. Het is altijd waardevol om elkaar persoonlijk te spreken en te ontdekken waar de passie van de gesprekspartner ligt.

Ambities


Tijdens de kennismakingsgesprekken bespraken we onder andere de werkervaring van Bas. We zagen dat hij betrokken was bij refits of conversies, waarbij hij het volledige proces coördineerde in de rol van projectmanager. Zijn taken omvatten onder andere overleg met de eigenaarsvertegenwoordiging, het aansturen van proposal, engineering, het opzetten van de bouwstrategie en het leiden van de productie en onderaannemers. Na het succesvol afronden van diverse projecten in conversie en scheepsherstel was Bas op zoek naar een andere uitdaging: meewerken aan een geheel nieuwbouwproject. Dat mocht zowel in de scheepsbouw als in de jachtbouw zijn.

De match


Bas gaf aan de voorkeur te hebben om een nieuw project aan te nemen binnen een straal van 1 uur rijden. Samen gingen we op zoek naar mogelijke opdrachtgevers binnen die afstand. Al snel kwamen we uit bij een werf in zijn buurt waar momenteel de bouw van een superjacht plaatsvindt. Deze werf maakt regelmatig aanvragen voor professionals met zijn kennis en kunde. Dit bleek voor beide partijen een interessante match.

De interviews en onboarding


Spoedig volgden de interviews bij de klant, die met succes werden afgerond. Bas werd welkom geheten bij zowel de klant als bij Maritime Professionals. Echter, de geplande start in het begin van het jaar werd een aantal maanden uitgesteld vanwege changeorders op het conversieproject van Bas. Dit project liep een half jaar langer door dan oorspronkelijk gepland. Uiteraard begrijpen wij de dynamiek van dit soort projecten, en zowel de klant als Bas waren flexibel in hun aanpak. Hierdoor begon Bas wat later. Inmiddels werkt Bas met veel plezier in het projectteam.

Klaar voor de volgende stap?


Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan of een uitdagend project? Of heb je een capaciteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Maritime Professionals? Kijk dan op onze website en vacaturepagina. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht