Per eind oktober 2022 is Frank Slootweg gestart bij Marimecs Marine Design & Engineering in Steenwijk. Frank is als Constructie Engineer Jacht- en Scheepsbouw deze divisie van de MP Group komen versterken. Ahoy Frank!

Het eerste contact


Frank Slootweg was sinds midden oktober in gesprek gekomen met Maritime Professionals. Het eerste gesprek was een oriëntatie waar de ambitie van Frank lag en hoe zich dat vertaalde in een mogelijke vervolgstap in zijn carrière.

Na een mooie loopbaan bij o.a. Feadship De Voogt Naval Architects, zocht hij een organisatie in de buurt van zijn woonplaats waarbij hij een inhoudelijke bijdrage kon leveren mijn zijn kwaliteiten. Aangezien Marimecs op een steenworp afstand ligt van zijn woonplaats. Was dat de eerste mogelijkheid die ingezet werd.

Interviews


Na de introductie van Frank werd hij dezelfde week uitgenodigd voor face to face interview met de Operations Manager Hero. Dit gesprek ging over de ambities van Frank, zijn technische kennis en de vacature bij Marimecs.

Daarop volgde een tweede gesprek waarbij Frank een middagdeel kon meedraaien op de werkvloer. Dit om een beter beeld te krijgen van het team in Steenwijk maar ook om zicht te krijgen op de processen en systemen binnen de Engineering omgeving bij Marimecs.

Het vervolg
 

Aansluitend op het tweede interview besloten zowel Frank als Marimecs er voor te gaan. Dezelfde week is Frank gestart als Engineer Jacht- en Scheepsbouw. Ahoy Frank!

Frank stelt zich voor


“Ik ben geboren tussen de rivieren en grachten in Dordecht. Als kind altijd al met bootjes in de weer, zelf bouwen en dan laten varen. Toch duurde het best lang voordat ik in de scheepsbouw terecht kwam, eerst als werkvoorbereider, daarna als tekenaar om zo verder te groeien tot tekenaar constructeur.

Hier hield het echter niet op, zo’n tien jaar geleden een post HBO opleiding scheepsbouw gedaan, wat mij nog meer inzicht en mogelijkheden gaf in mijn werk. Alle programmatuur die ik gebruik, zoals bij voorbeeld Autocad, Shipconstructor en Multisurf heb ik mezelf eigen gemaakt. Ik leer het meeste door het gewoon te doen. Ik hou van mijn werk en mede door mijn praktijkervaring ben ik breed inzetbaar.

Ik pas me gemakkelijk aan aan een nieuwe werkomgeving en hou van een uitdaging. Opgeven is voor mij geen optie, als ik ergens aan begin maak ik het af. Buiten mijn werk ben ik ook creatief, ik ontwerp zelf kleine jachtjes, maar ook huizen en meubels, die ik bij voorkeur ook zelf maak. Zelfs mijn kleding en sierraden ontwerp en maak ik zelf. Ik ben nu een week aan het werk bij Marimecs en het bevalt me uitstekend.”


Mogelijkheden bij Maritime Professionals


Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan of een uitdagend project? Of heb je een capaciteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Maritime Professionals? Kijk dan op onze website en vacaturepagina. Neem gerust contact met ons op om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden.

Terug naar overzicht