Door het enthousiasme van Erik van Prooijen en Louwerens Hoving nam ik de stap om in 2022 aan te sluiten bij de MP groep en Maritime Professionals op te zetten. Een terugblik op 2022.

We sluiten het jaar af met een interview door Manon de Jonge of de WoordFabrique met Bas Lokhorst, resource manager bij Maritime Professionals. Waarbij we samen terugblikken op 2022.

“Iedere bemiddeling is speciaal en heeft een eigen verhaal. We werken veel met expats en zien dat juist die professionals een volgende stap in de carrière zien als een ‘life changing event’ waarbij we het een eer vinden om dit te mogen begeleiden.”

Positief verrast
 

Het begon in 2016, ik werd benaderd door een headhunter die mij rekruteerde voor de maritieme sector. Sinds 2001 ben ik werkzaam in de personeelsoplossingen. Eerst via een wereldwijde uitzender en daarna steeds meer in niches zoals de medische-, farmaceutische-, communicatie- en IT sector.

Na de introductie en research op de maritieme industrie was ik positief verrast over de marktpositie van de Nederlandse sector. Onder aan de streep is het internationaal technisch recruitment. Waarbij de klanten Engineering Managers of werven zijn, waarbij ja, ja is en nee, nee. Wat fijn werkt voor mij. Het past of het past niet.

Ondertussen heb ik heel veel geleerd over het ontwerpen, engineeren en uiteindelijk bouwen van jachten en commerciële schepen. Het fijne is dat je je in deze branche kan blijven ontwikkelen door oprecht geïnteresseerd te zijn in innovaties en specialismes zoals bijvoorbeeld brandstof, voortstuwing maar ook AV/IT.

MP Group
 

Door het enthousiasme van Erik van Prooijen en Louwerens Hoving nam ik de stap om in 2022 aan te sluiten bij de MP groep en Maritime Professionals op te zetten. Als zusterbedrijf van Maritime Projects en Marimecs Marine Design & Engineering dedicated voor resource management en projectcapaciteit binnen de Groep en voor externe relaties. Ik heb hier geen moment spijt van gehad.

Opmerkelijke bemiddeling


Op de vraag welke kandidaten of vacatures het meest zijn bijgebleven hoeft Bas niet lang na te denken. “We ontvingen midden september, ongeveer anderhalve week voor de Monaco Yacht Show,  een verzoek vanuit een klant, een super yacht broker in Monaco, om zo snel mogelijk een Technisch Project Manager te recruiteren.”

Toen wij in Monaco waren voor de beurs werd ik met mijn collega Luis Veloso uitgenodigd om tijdens een lunch in de Monaco Yacht Club, om de voorgestelde kandidaten te bespreken. Deze kandidaten werden direct gebeld en geïnterviewd en uitgenodigd voor persoonlijke vervolginterviews.

In de weken daarop volgde interviews op locatie bij de klant, een internationale werf en de eindklant. Waarna de contract onderhandelingen met de professionals startte om hen voor deze positie te on-boarden. Slechts enkele weken later, op 1 november zijn de professionals gestart. Zowel de klant als de professionals zijn erg tevreden over onze service: kwaliteit, snelheid, grondige procedure en begeleiding tijden dit proces.  

Life changing
 

Iedere bemiddeling is speciaal en heeft een eigen verhaal. We werken veel met expats en zien dat juist die professionals een volgende stap in de carrière zien als een ‘life changing event’ waarbij we het een eer vinden om dit te mogen begeleiden.

Wat was jouw beste beslissing?
 

De aansluiting bij de NBBU, Stipp Pensioen, en het opzetten van de AVG compliance. Dit doormiddel van implementeren van recruitment software OTYS. Hierdoor verkregen wij de NEN 4400 en SNA certificering voor de organisatie. Hiermee blijven we intern scherp en elkaar toetsen op zowel de commerciële resultaten alsmede de processen die leidden naar de weg daar naar toe.

Daadkrachtig recruitment
 

De doelstelling voor 2022 was het neerzetten van een daadkrachtige recruitment organisatie die compliment en NEN / SNA gecertificeerd is, waarbij we raamcontracten hebben met de grootste marktspeler in de jachtbouw sector.

Naast dat we nu zaken doen met de meest gerenommeerde bedrijven in scheeps- en jachtbouw in Nederland, hebben we nu ook relaties in Monaco en USA die we bedienen. Ik ben het meest trots op het hele team dat we dit resultaat hebben neergezet. We hebben gezamenlijke ambities die we blijven bijstellen naar mate we onze doelen hebben bereikt.

Vooruit blikkend op 2023


Dit gaan we ook doen in het nieuwe jaar. In 2023 heb ik als doel de marketing verder te ontwikkelen. We gaan de website upgraden en nog meer aandacht geven aan onze online aanwezigheid. Daarnaast zien we dat door de huidige stormachtige groei van Maritime Professionals we meer directe recruitment collega’s verwachten te verwelkomen. Nieuwe collega’s die enthousiast gaan meebouwen aan ons (inter) nationale netwerk van professionals en relaties.

Dankwoord


Als afsluiting wil Bas de volgende mensen bedanken.

“Ik wil Iedereen met wie ik in contact ben geweest in 2022 namens Maritime Professionals bedankten. Elke professionals klant, relatie, opdrachtgever of leverancier die betrokken is geweest bij deze opstartfase. Het persoonlijk contact en de verbinding die ik heb ervaren heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten.”

Maar daarnaast dankt hij ook het team waarmee hij dagelijks heeft samengewerkt. Laura, Ellen, Marije en het de teams van collega's bij Marimecs en Maritime Projects. Tenslotte Hero, Erik en Louwerens die samen met Bas het Management Team vormen binnen de groep.

 

Door: Manon de Jonge van de de WoordFabrique

 

Terug naar overzicht