Terug naar overzicht
  • Plaats

  • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Op de afdeling worden o.a. oplossingen voor deuren, luiken, railingwerk en zonweringen bedacht en ontworpen. Bij het ontwerpen van deze oplossingen komt het nodige kijken. Zo wordt er nagedacht over het materiaalgebruik, de verschillende toepasbare productietechnieken, montage, gebruik, kosten en maakbaarheid. Dit voordat de oplossing in productie genomen kan worden. Hierin adviseer en begeleid jij jouw team en werken jullie samen aan de best mogelijke oplossingen.

Dit doe je samen met je collega-engineers aan wie jij functioneel leiding geeft. Je team zorgt onder andere voor de detailengineering, 3D modellen en verschillende datasheets.

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen

De Senior Engineer geeft technisch advies door;

  • Het maken van een technische beoordeling inzake de maakbaarheid en haalbaarheid van het te bouwen jacht in samenspraak met andere discipline;
  • Het bieden van ondersteuning aan de Lead Engineer en Project Manager Engineering (PME) in de totstandkoming van de scope en planning;
  • Het identificeren van de technische knelpunten en het aandragen van mogelijke (interdisciplinaire) oplossingen en argumenten ter onderbouwing van keuzes.

Daarnaast ben je als Senior Engineer betrokken bij het inwerken van nieuwe collega’s, het verbeteren van de kwaliteitsstandaarden en het opbouwen van kennis en innovatie binnen het vakgebied. De Senior Engineers die wij zoeken leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de afdeling en daarmee de organisatie als geheel.

Wat verwachten we van jou

Voor deze functie vragen wij HBO werk-/denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring binnen van het bouwproces in de scheeps-/jachtbouw.

  • Kennis van productietechnieken en ervaring met maakbaarheid van te engineeren onderdelen deuren, luiken, railingwerk en zonweringen;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Excellente beheersing van CAD-tekenpakketten en overige basisroutines. NX, Team Centre is een pré;
  • Up to date kennis over relevante regelgeving als Lloyd’s, Solas en Large Yacht Code.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures