Terug naar overzicht
 • Plaats

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Als Project Manager Engineering kom je te werken op de afdeling Projectmanagement en rapporteer je aan de Project Manager. Onder jouw leiding worden de wensen van de klant door Projects Leads, Engineers en andere specialisten vertaald naar een maakbaar ontwerp.

Tijdens het gehele proces monitor en bewaak je de engineeringsprojectplanning, -voortgang, budget, kwaliteit, efficiëntie en veiligheid en stuur je bij waar nodig. Daarbij neem je regelgeving, kwaliteitseisen standaarden van de werf in acht.

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen

Onder jouw leiding worden de wensen van de klant door Projects Leads, Engineers en andere specialisten vertaald naar een maakbaar ontwerp. Deze worden vervolgens gebouwd door onze eigen productieafdelingen en diverse co-makers. Tijdens het gehele proces monitor en bewaak je de engineeringsprojectplanning, -voortgang, budget, kwaliteit, efficiëntie en veiligheid en stuur je bij waar nodig.

 • Het nauw samenwerken met de andere leden van het projectteam en zorgdragen voor verbindingen, raakvlakken en interacties met alle andere onderdelen van het project en de totale projectportefeuille binnen de werf.
 • Het operationeel leidinggeven aan het multidisciplinaire engineerings(project)team om de productiviteit en opbrengsten te verbeteren.
 • Je draagt zorgt voor een levering van de complexe engineeringsvraagstukken binnen gestelde kwaliteitsstandaarden, klantwaarden en binnen de planning en budget én stelt hierbinnen de juiste prioriteiten.
 • De afstemming met- en controle afspraken tussen alle betrokken partijen:
  • Zusterondernemingen
  • Naval Architect bureau
  • Subcontractors
  • Co-makers
 • Je bent o.a. eindverantwoordelijk voor: de engineeringsprojectvoortgangscontrole, projectinhoud, meegeven van duidelijke specificaties en randvoorwaarden voor bouw, uitbesteding en/of verdere detailengineering.
 • Een heldere en juiste overdracht naar andere Fasemanagers (Outfittingsmanagers en Cascomanagers)

Wat verwachten we van jou

Je beschikt over minimaal hbo/wo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding binnen de Scheepsbouw. Je hebt branche- en leidinggevende ervaring binnen de scheeps- of jachtbouw en hebt ervaring met ontwerp- en engineeringsprocessen. De Engelse en Nederlandse taal beheers je beide uitstekend. Daarbij ben je gewend om te werken aan grote projecten met bijbehorende budgetten. Het opleveren van een project binnen de tijd, budget en tegen hoge kwaliteitsnormen geeft je energie.

 • Jij graag als sparringpartner fungeert voor de projectmanager van de werf;
 • Je de behoeften in het proces graag analyseert om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de opdrachtgever.
 • Je in staat bent om proactief acties te genereren die leiden tot projectverbetering
 • Je van nature beschikt over leiderschap en overtuigingskracht en hiermee niet alleen jouw directe projectteam-collega’s maar ook de rest van de organisatie, subcontractors en co-makers weet te overtuigen;
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures