Terug naar overzicht
 • Plaats

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Als Mechanisch Specialist kom je binnen een sterk ontwikkelende en groeiende organisatie te werken in een projectteam op een van de afdelingen. Je maakt deel uit van de afdeling Product Managent team en ondersteun je de Engineering afdeling en het Project team tijdens het bouwproces. De medewerkers van Product Management begeleiden multidisciplinaire technisch trajecten, zoals hybride en mechanische installaties, custom zwembaden, overkoepelend begeleiden van classificatie en regelgeving.

Vanaf het begin van het bouwproces ben jij betrokken bij het technische gedeelte van het selecteren, implementeren van deze onderdelen. Jij adviseert inkoop, werkt samen de betrokken disciplines en zorgt ervoor dat alles projectmatig soepel verloopt. Deze normen en standaarden verwerk je en neem je mee voor een volgend project. Je bent samen met jouw collega’s een schakel in de realisatie van de custom ontworpen en gebouwde superjachten.

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een fulltimebaan (40 uur per week) in een inspirerende superjacht werkomgeving;
 • Je werkt ongeveer 50% thuis en 50% op de werf;
 • Marktconform salaris;
 • Goede reiskostenvergoeding zonder kilometerbeperking;
 • Pensioenregeling.

Wat ga je doen

Als Mechanish Specialist heb je een afwisselde en uitdagende baan. Je maakt deel uit van de afdeling Product Managent team ondersteun je de Engineering afdeling en het Project team tijdens het bouwproces.

De verantwoordelijkheid van de Mechanisch Specialist is om vanaf het begin van het bouwproces betrokken te zijn bij het technische gedeelte van het selecteren, implementeren van deze onderdelen. Jij adviseert inkoop, werkt samen met de betrokken disciplines en zorgt ervoor dat alles projectmatig soepel verloopt. Deze normen en standaarden verwerk je en neem je mee voor een volgend project.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Betrokken bij het opstellen en vastleggen van de engineerings- en productie werfnormen en standaarden voor mechanische systemen - leidingsystemen en bijbehorende apparatuur (brandbestrijding, zwart en grijswater systemen, bilge systemen etc).
 • Proactief op zoek naar kostenbesparingen bij gelijke productkwaliteit met nieuwe technische ontwikkelingen en/of nieuwe leveranciers;
 • Uitvoeren van project overstijgende deelprojecten ter ondersteuning van de Manager Engineering en de Proposal Engineer
 • Zelfstandig voorbereiden van technische specificaties t.b.v. inkoop.

De kerntaak is technische input geven bij zowel het ontwerp, het bestek, makerslist, kostprijs, planning en risicolijst. Jij levert deze technische bijdrage voor jouw onderdeel en bent betrokken bij het project van proposal tot oplevering. Dit betekent dat jouw eerste input al verwerkt wordt voor het tekenen van het contract van het superjacht en dat je betrokken blijft tijdens de gehele engineeringsfase van het project.

Daarnaast voer je de volgende werkzaamheden uit;

 • Implementeren van de resultaten van de project-, proces- en leveranciersevaluaties in het ontwerp, bestek, kostprijs en planning van nieuwe projecten;
 • (Technische) specificaties verzorgen voor aanvragen en bestellingen samen met de Lead Engineers;
 • Uitvoeren van project overstijgende projecten ten behoeve van technische ontwikkelingen of efficiëntere bouwwijze;
 • Assisteren van Project Management en de Proposal Engineer in de contractfase en het voortraject van nieuwe projecten;
 • Begeleiden van multidisciplaire bouwnummer gebonden deelprojecten.

Wat verwachten we van jou

Je beschikt over afgeronde opleiding binnen de Scheepsbouw of Werktuigbouw. Daarbij heb je ervaring in het projectmatig werken en je kunt goed in processen denken. Je bent goed in het kritisch doorvragen tot je een antwoord hebt waar je inzicht en overzicht mee krijgt, daarnaast:

 • 5 jaar ervaring binnen de scheeps- of jachtbouw sector met name op het gebied van project, proces en leveranciersevaluatie en de borging hiervan (ervaring in het contact met leveranciers is een harde eis)
 • Communicatief ben je sterk, jij zorgt ervoor dat jouw collega's goed geïnformeerd worden over de technische specificaties en de ontwikkelingen hiervan.
 • Beschik je over groot inlevingsvermogen beschikt en hiermee gemakkelijk discipline overschrijdend kan adviseren, motiveren en anticiperen.
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal in zowel woord als geschrift.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures