Terug naar overzicht
 • Plaats

 • Gepubliceerd op

Waar ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een rijke historie. Al in 1849 werden de eerste stappen gezet die hebben geleid tot de huidige organisatie. Zij hebben op verschillende locaties in totaal drie dokhallen en 2 scheepshellingen, waar jaarlijks drie á vier superjachten worden afgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunnen de jachten in grootte variëren van 70 tot 120 meter. In piekperiodes werken in totaal zo’n 850 vakmensen zij aan zij aan de jachten. Dat zijn deels vaste medewerkers, deels vertrouwde co-makers en tijdelijke krachten. 

Op de afdeling worden o.a. oplossingen voor machinekamers en pijpsystemen bedacht en ontworpen. Bij het ontwerpen van deze oplossingen komt het nodige kijken. Zo specificeer, standaardiseer en denk je na over een kostenefficiënte en ruimte-efficiënte toepassing van de werktuigbouwkundige systemen en begeleid je co -builders met het implementeren van de systemen tot een goed functionerend jacht.

Je werkt multidisciplinair samen met de disciplines interieur, constructie, exterieur en special engineering en adviseert vanuit jouw expertise bij de werktuigbouwkundige aspecten van de engineering. Daarbij neem je regelgeving, kwaliteitseisen standaarden van de werf in acht.

Dit doe je samen met je collega-engineers aan wie jij functioneel leiding geeft. Je team zorgt onder andere voor de detailengineering, 3D modellen en verschillende datasheets.

Wat mag je verwachten

Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden, elke dag opnieuw. We bieden je een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dit alles komt met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen

De Lead Engineer geeft technisch advies door;

 • Het maken van een technische beoordeling inzake de maakbaarheid en haalbaarheid van het te bouwen jacht in samenspraak met andere discipline;
 • Het bieden van ondersteuning aan de Lead Engineer en Project Manager Engineering (PME) in de totstandkoming van de scope en planning;
 • Het identificeren van de technische knelpunten en het aandragen van mogelijke (interdisciplinaire) oplossingen en argumenten ter onderbouwing van keuzes.

Daarnaast ben je als Lead Engineer betrokken bij het inwerken van nieuwe collega’s, het verbeteren van de kwaliteitsstandaarden en het opbouwen van kennis en innovatie binnen het vakgebied. 

Wat verwachten we van jou

Voor deze functie vragen wij iemand met passie voor het vak en die continu nadenkt over hoe het slimmer en beter kan. Je drijfveer is om iedere keer weer het beste en mooiste jacht te willen bedenken, bouwen en afleveren aan een tevreden bemanning en klant. Daarnaast breng je mee:

 • HBO werk-/denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring binnen van het bouwproces in de scheeps-/jachtbouw.
 • Klant- en servicegerichte instelling en juiste afstemming met de verschillende disciplines, het projectteam en het klantenteam dat superjacht van kan maken;
 • Kennis van productietechnieken en ervaring met maakbaarheid van te engineeren onderdelen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Excellente beheersing van CAD-tekenpakketten en overige basisroutines. NX, Team Centre is een pré;
 • Up to date kennis over relevante regelgeving als Lloyd’s, Solas en Large Yacht Code.
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures